Klokan černonohý

8. dubna 2007 v 14:04 | Zvíře |  Zvířata
Klokan černonohý Petrogale lateralis je středně velký skalní klokan, kterého lze lehce rozpoznat podle tmavých zadních nohou a černé špičky ocasu.
Délka těla
45 - 55 cm
Hmotnost
4,25 - 5,5 kg

Výskyt

Je rozšířen v několika poddruzích v centrální Austrálii a v suché části západní Austrálie. Jeho anglické jméno Black-footed Rock-wallaby napovídá že obývá skalnaté oblasti.

Zajímavosti

Všichni skalní klokani žijí výhradně ve skalnatých oblastech, především jsou li protkané trhlinami a jeskyňkami. V nich se klokani přes den ukrývají před horkem a slunečním žárem. Skalní klokani jsou soumraková a noční zvířata, která večer vylézají ze skal, aby se napásla.Klokan černonohý
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama