Klokan obrovský

8. dubna 2007 v 13:42 | Zvíře |  Zvířata
Klokan obrovský ( Macropus giganteus) je velký převážně šedý klokan, s délkou těla až 120 centimetrů a hmotností až 65 kilogramů.

Výskyt

V celé východní Austrálii v oblastech s více než 250 mm ročních srážek, jak v řídkých eukalyptových lesích, tak i v travnatých stepích téměř bez stromového porostu.

Zajímavosti

Je nejrozšířenějším klokanem sušších oblastí. Tvoří občas i velká stáda. Jako u ostatních velkých klokanů jsou samci mnohem větší než samice a mohou dosáhnout dvakrát či třikrát větší váhy. Občas můžeme pozorovat samce při soubojích, jak se snaží, opřeni o svalnaté ocasy, vzájemně se kopnout silnýma zadníma nohama do břicha .Klokan obrovský s mládětem
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama