Klokan Parryův

8. dubna 2007 v 13:46 | Zvíře |  Zvířata
Klokan Parryův (latinsky Macropus parryi) je středně velký klokan. Poznáme jej zejména podle nápadné kresby v obličeji, podle dlouhého ocasu s černou špičkou a dále podle černých předních končetin.

Výskyt

Ve středním a jižním Queenslendu a v severovýchodním Novém Jižním Walesu. V Jižním Queenslandu se nachází až po západní výběžky Velkého předělového pohoří. V rovinné a kopcovité krajině s řídkými eukaliptovými lesy nebo ve stromových savanách.

Zajímavosti

Klokan Parryův patří k nejrozšířenějším klokanům obývajícím savany Queenslandu. Často ho vídáme ve stádech o 10 až 50 zvířatech. Ačkoliv hlavním obdobím jejich aktivity je noc, je možné je pozorovat při pastvě pozdě odpoledne nebo brzy ráno.
Klokan Parryův
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama