Klokan quokka

8. dubna 2007 v 14:07 | Zvíře |  Zvířata
Klokan quokka Setonix brachyurus je malý zavalitý klokan s nápadně mohutnou hlavou a hustým kožichem.
Délka těla
40 - 55 cm
Hmotnost
2,7 - 4,2 kg

Výskyt

V jihovýchodní Austrálii byl původně velmi rozšířený. Později z pevniny téměř úplně vymizel, v současnosti se jeho výskyt opět rozšiřuje. Dává přednost husté vegetaci, přizpůsobil se však i sušším poměrům a otevřené krajině.

Zajímavosti

Klokan quokka je jedním z prvních klokanů, kterých si Evropané všimli. Již roku 1896 byl popsán jako jakási krysa velikosti kočky domácí.Klokan quokka
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama