Klokan velký

8. dubna 2007 v 13:39 | Zvíře |  Zvířata
Klokan velký (klokan západní) Macropus fuliginosus je odlišný od většiny druhů podle ochlupeného nosu a od klokana obrovského podle hnědého zbarvení srsti.

Výskyt

Vyskytuje se v Jižní Austrálii od západního Nového Walesu a Victorie až po jihozápadní Austrálii. Ve východní části oblasti se často vyskytují smíšené populace s klokanem obrovským.

Základní data

Délka klokana velkého je 50 až 120 cm. Jeho hmotnost je 15 až 55 Klokan velký s mládětemkg.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama